Tarih: 28.03.2024 09:55

Emeklilere müjde! Ödemeler bugün başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Promosyonlar için başvuru, bankalardan veya e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bankalar, emeklilere promosyon sağlamak için 3 yıl taahhüt talep etmektedir. Ancak, daha avantajlı bir teklif olduğunda banka değişikliği yapmak mümkündür. Birden fazla emekli maaşı alan bireyler ise her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusunda bulunabilmektedirler.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, merak edilen soruları yanıtladı ve şunları belirtti: "Halihazırda promosyon alan bireyler, daha yüksek promosyon imkanı bulduklarında önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu süreçte herhangi bir cezai sorumlulukları bulunmamaktadır. Yalnızca almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra, kullanılmayan kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir."

Karakaş ayrıca şunları ekledi: "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin, eşten dolayı dul maaşı alanlar, dul maaşlarından dolayı ayrıca promosyon alabilirler. Kendileri de emekli ise, kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür."

 

16 milyon kişi kapsamında

Dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyon düzenlemeleri kapsamında yaklaşık olarak 16 milyon kişi bulunmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —